Witam Panowie
Prośba o ocenę. W trakcie ISAF Racing miałem kolizję z Drao. Przed górną boją wchodził z "port' - wykonał gwałtowny zwrot a ja wjechałem mu w tyłek

. Było blisko boi nie chciałem odpadać bo mogłem się nie zmieścić (TILO był jeszcze wewnętrzny) - jeśli bym szybko wyostrzył stanąłbym - a jadąc prosto (w efekcie tak było ) jego prędkość była tak mała, że go stuknąłem. NADEO dało DRAO karę 16.1, którą zgodnie z SI (zasady takie jak u nas poprzednio czyli trzeba kasować oraz wyjaśnić żądanie anulowania..) anulowałem ale on zgłosił protest.
Napisał obydwa wyjaśnienia czyli dlaczego anulował i dlaczego protestował. Wg niego to ja złamałem 16,15,14... wg niego ostrzyłem będąc bez krycia...
Poniżej jest link do fragmentu a w załączniku cała powtórka (na której widać kontekst i na przykład to jak Miko odpadł przed żeby zamknąć miejsce Drao..). W powtórce rzecz dzieje się w czasie 16.10 - 16.30
https://www.youtube.com/watch?v=IckTU4qaoY8.
Jak byście mieli czas zerknąć i powiedzieć czy mam się czuć winny bo ja takim na razie się nie czuję...

Pzdr
Bogdan
Wysyłam bez Gbx bo strona potraktowała to jako atak (zupełnie jak DRAO) a powtórkę spróbuję przesłać inaczej...