Blom napisał:
Powiem tak: OMG!!!
Poziom tych wyścigów mnie przeraził i zaszokował. Jeszcze nigdy od kiedy gram w VSK nie widziałem tylu świetnych zawodników na jednym serwerze. Wielu z nich widziałem pierwszy raz na oczy. A najlepsze jest to że wszyscy grali bardzo fair. Może również przez to że penowało się manualnie co pozwoliło uniknąć błędnych kar. Dla przykładu podam sytuację na boi gdzie kolo był pierwszy ale wjeżdżał z lewego - przepuścił flotę 10 jachtów i nie było to dla niego większym problemem. Ogólnie to jeśli popełniło się jeden mały błąd nie było zlituj - traciło się pozycję już do końca, za każdą pomyłkę trzeba było słono zapłacić. Moje wyniki to 11, 7, 8, a miałem naiwną (jak się okazało) nadzieję że chociaż raz będę w czołówce. Na 22 zawodników bodajże. Mapy były fajne, chociaż pewnie stali bywalcy tych regat już dobrze je znali. Najlepsze jest to że przed regatami były do ściągnięcia użyte mapy, tak by każdy mógł je przeanalizować.
Na prawdę życzę by poziom naszych regat dorównał kiedyś temu co zobaczyłem dziś. To były francuskie regaty i teraz wiem dlaczego Francuzi są tak wysoko w klasyfikacji ogólnej (bo ogólnie na publikach bardzo mało ich spotykam).
no i widzisz jaka jest róznica , ale nie przejmuj sie bedzie lepiej musisz sie w tym opływać i bez stresu bo jak przyznasz cisnienie jest zupełnie inne