Polish Virtual Sailing Club

Forum polskiej społeczności użytkowników symulatorów żeglarskich
Obecny czas: Piątek, 22 Listopad 2024, 21:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 117 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Union Site Championship
PostWysłany: Środa, 7 Kwiecień 2010, 19:52 

Narodowość: POL
VSK klub: POL-VSC
Moim zdaniem mógłby, ale powinien wcześniej zacząć ostrzyć, musiał wiedzieć, że nie są na layline i nie wejdzie na znak. On liczył natomiast, że fasttits się przełoży i to go zgubiło. Jakby zaczął wcześniej ostrzyć da 25 stopni np, to by dał radę 'wypiłować' ten znak

PostWysłany: Środa, 7 Kwiecień 2010, 19:55 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wawa
Tak. Liczyl ewidentnie na jego "tack back" ale sie przeliczyl...
A oni to podciagneli pod ten 3.2.2 czy co to tam bylo...

"I will never try to steer myself into a situation that I know might create a discussion after the race ...
any protest immediately cuts down on my social hours after the race is over."

Image

PostWysłany: Czwartek, 8 Kwiecień 2010, 09:45 
Skiper

Miejscowość: Szczecin
Wczoraj
1 bieg - 2 miejsce i zastanawiam się do tej pory jak LAMPO mnie wyjechał na ostatniej halsówce cały bieg prowadziłem, bramka na dole bronię się przed drugim , LAMPO jechał chyba 4 wszyscy na prawą boję tylko on na lewą albo geniusz albo wszystko na jedna kartę postawił no i wydało mu, no ale drugie tez dobre w końcu z nim nie wstyd przegrać.

2 bieg 7 albo 8 nie jestem pewny :roll:

górny znak po starcie cała stawka wchodzi prawie razem ja 4 -6 wewnętrzny na prawym po nawietrznej mam 2 jachty i nagle tak doświadczony zawodnik jakim jest BULLDOG wpada na lewym nie chce ostrzyć i rozdawać kar niewinnym więc ładuję BULLDOGA w pół burty, oczywiście staję w miejscu a on po strzale dostaje szybkości wykorzystuje jeszcze zamieszanie dostaje w rufę od któregoś z moich nawietrznych i nabiera jeszcze większej szybkości ( oczywiście bez konsekwencji) wciska anulowanie kary ja anuluję ale od razu składam protest czat po włosku aż wrze :D po momencie zastanowienia się wykręca 360 ale co z tego, ja za nim nabrałem szybkości to wszyscy daleko odpłynęli.
Gratki RYH00 znowu 1 i 3

PostWysłany: Czwartek, 8 Kwiecień 2010, 10:08 

no ja pierwszy wyścig kiepski start i zamiast szybko się odłożyć za rufami i pojechać w prawo (co potem wydało), ciągnę bez sensu ze wszystkimi. Na górze kolo 6-7 chyba, trochę walki na pełnym nic ciekawego, 2 pierwszych odjechało na kilometr a my walczymy w czterech o miejsca 2-6. Pod koniec ostatniej halsówki przechodzę za rufami w prawo i dzięki sporej ilości szczęścia (akurat odkręciło) przekładam się na prawy i na boi muszą mnie puścić. Marco za wcześnie stawia spina, kładzie go i zyskuję 2-3 długości. Chlopaki dalej biją się o 4-6 a ja dowożę swoje trzecie.

W drugim biegu od początku zdecydowanie lepiej. Startuję z pinu i od początku na prowadzeniu. Ładnie odkręca, wszyscy się przekładają na lewy i na górze jestem z przewagą 2 długości nad Marco. Walczymy cały wyścig, przewaga oscyluje między 5 a 10 sekund ale trzymam prowadzenie i pilnuje, nawet tracąc dystans do reszty i pływając niekorzystnymi halsami. Pierwsze utrzymuję do mety.

PostWysłany: Wtorek, 13 Kwiecień 2010, 12:38 

POHU!

piszą że będzie prawdopodobnie jutro tylko 6 grup;) a to znaczy, że... będziemy w tej samej;p

PostWysłany: Środa, 14 Kwiecień 2010, 16:35 
Skiper

ryh00 napisał:
POHU!

piszą że będzie prawdopodobnie jutro tylko 6 grup;) a to znaczy, że... będziemy w tej samej;p

No i jestesmy w jednej nie najgorsza chyba ta grupa ( oprócz ciebie naturalnie) :D
Canarias,Blusweden i Zero gio sa najgroźniejsi,
pewnie juz pływali te trasy a my co ? JAJCO :lol:
DO WIECZORA

PostWysłany: Środa, 14 Kwiecień 2010, 16:54 

no dokładnie, wszyscy trzej bardzo dobrzy zawodnicy;) ale damy rade:) do zobaczenia na wodzie

PostWysłany: Środa, 14 Kwiecień 2010, 17:02 

Ty, to ja może postawie serverek;)? przetestujemy trasy

PostWysłany: Środa, 14 Kwiecień 2010, 17:46 
Skiper

ryh00 napisał:
Ty, to ja może postawie serverek;)? przetestujemy trasy

po 20:00 jestem do dyspozycji i z checią sie przepłynę ;)

PostWysłany: Sobota, 17 Kwiecień 2010, 13:20 

5 runda i z Pohukiem w jednej grupie.

1 wyścig dla mnie bez większej historii. Dobry start, trochę zabrakło szczęścia i na pierwszej boi 2-gie za Canarias'em. Potem atakuje mnie jeszcze jeden francuz ale bronię się i dojeżdżam 2-gi. Pohuku niezbyt zadowolony, przypływa 5-ty.

2 moim zdaniem zdecydowanie ciekawszy. Po świetnym starcie trzymany przez kolegów z prawej strony nie mogę zrobić zwrotu i płynąc w poprzek, ląduję w ciemnej rufie. Na górze chyba kolo 8-ego. Pohuku troche wyżej ale też bez szału. Na dole jesteśmy pohuku jakoś 4-5, ja 7-8. Pohuku dostaje karę na znaku i spada jeszcze dalej niż ja. Po świetnej pracy na halsówce obaj wjeżdżamy na boję na miejscach jakoś 3-6. Gemini, który jechał 2-gi stawia spina nie tam gdzie trzeba i chyba wychodzi z gry. Formissano nieosiągalny daleko z przodu. My z Pohukiem dobrze płyniemy pełny i dopływamy ja 2-gi, Pohu 3-ci.

Już 3-cia z rzędu bardzo udana dla mnie sesja i wskakuję na 2-gie miejsce w generalce, odrabiając połowę strat do Lampo. (wg. nieoficjalnych wyników)

Pohuku mimo, że niezadowolony z pierwszego biegu, awansuje na 11-ste miejsce i jest najwyżej sklasyfikowanym zawodnikiem bez zwycięstwa... Czekamy Pohuku;)

wyniki dostępne tutaj:

http://www.unionsitevsk.altervista.org/index.php/ranking

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 117 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników